gym1

Igår var vi och käkade på en ställe som heter Andersons Garden. Det är en enorm trädgård (känner att jag alltid beskriver hur stort allting är här? ) som även har en restaurang i anslutning till  trädgården. Det roligaste av allt är att trädgården ägs utav svenskar men dem serverar asiatisk mat på restaurangen. Känns som dem var lite vilsna när dem mixade ihop det där.

Efter måltiden så drog vi till en mataffär för att handla lite sjuk-nödvändiga saker eftersom Marie gått och drabbats av Josef sjukan. Något virus som vandrar omkring på Josef som börjar sprida sig över till Pearl nu. Det är väl bara en tidsfråga till en annan får det.
Robin var gullig och köpte lite öl till mig eftersom jag har varit grymt sugen på öl ett tag nu. Uppskattades till tusen!

Idag steg vi upp i ottan, åtminstone jag, Andre och Elin. Vi drog till gymmet med Robin för att inviga våra träningskort, eller åtminstone jag som inte har varit där innan. Det var otroligt skönt att få röra lite på sig igen! Dock skrämmande hur otränad man faktiskt är. Men man måste väl börja någonstans i guess.

Nu har jag precis fått i mig lite frukost, snart dags för dusch och sen praktik!

Glömde tillägga att vi fick Ahlgrensbilar av John denna morgonen. Svenskt godis<3

Bilder är det fattigt med men det får ni leva med for now.


cargill

sämst

Känner att jag blivit ruskigt dålig på att uppdatera bloggen om vad som händer om dagarna! Antar att det är för att det inte händer speciellt mycket och för att jag är lat.

En del har hänt sen senast dock:

Vi har fått våra träningskort till det gigantiska träningscentret som är ca 3 våningar med precis allting! Jag antar att vi huvudsakligen kommer hålla oss till gymmet och simhallen men det är verkligen huuuge!
När vi skulle fixa själva kortet så var vi tvungna att ta en bild där till, klockan 9 på morgonen. Resten kan ni ju räkna ut själva. Jag ser ut som en arg gris, helt fruktansvärt.
Efternamnet verkade dem vilja ändra på också så här i Rockford heter jag numera Cargon! Fint!

Fredag och lördag var det praktik som vanligt. Lördagen var riktigt stressigt och vi hade fullsatt hela kvällen. Roligt och jobba när det händer lite istället för att bara slöa runt på lunchen.
Mitt i all stress lyckas jag både bränna mig själv och skära mig själv, inte riktigt förvånad.

Under våra lediga dagar gjorde vi ingenting förutom drog upp till affären. Men det är ju mer vanligt än ovanligt nu förtiden så antar att jag knappt behöver skriva det längre.

Handlade nödvändiga ingredienser och begav oss hemåt och gjorde pannkakor. Fruktansvärt gott och svenskt, såklart! När man inte kan besöka Sverige en snabbis får man ta Sverige till sig.

Igår fick jag håret fixat! La i en rödare ton i det mörka, ett par ljusa slingor. Jag behöll dock längden, klippte till pagen och klippte upp det lite grann. Är super nöjd!

Jag hade dock bestämt mig för att gå ut till frisörsalongen som ligger ungefär vid Pearl. Fick för mig att det var mycket kortare än vad det var. Var inte framme förrän 1 timme 20 min senare. Svettigt, ont i fötterna, trött, försenad framför allt. Det var rätt pinsamt! Men Brichi förstod när jag berättade om att jag hade gått vilse hit och dit. Dessa bostadsområderna är helt omöjliga.

Nog för idag eller åtminstone den här gången! Lite bilder, enjoy:



Pannkaksmiddag för två



Fint!



och sådär blev håret!


cargill

Sushikock och middag.

Idag praktiserade vi bara i ca 1 ½ timme.. kändes sådär meningsfullt. Resten av dagen spenderades på Black Hawk College där vi fick kika på någon känd japansk kock. Eleverna var i full rulle med att göra sushi när vi kom dit. Vi hann dock inte se Japanen göra sushin men vi fick pröva att göra varsin åtminstone.

Efter att ha varit där åkte vi med en asskön mörkhyad (eftersom alla gått och blivit så nojiga över rasism och SD och allt detta så är det väl lika bra att skippa ordet neger sådär hur som) kvinna hem från Colleget. Hade verkligen en speciell accent och var hur go som helst.

När vi kom tillbaka så tog vi det lugnt och sedan drog vi med Robin ut till någon nice restaurang. Riktigt god mat! Jag tog ribs med BBQ sås och rostad potatis. Satt bättre än en smäck.

Jag har även fixat en tid till att fixa mitt hår idag! På tisdag ska det färgas igen, tack och lov. Har dock inte bestämt mig för om jag ska spara längd eller om jag ska klippa upp pagen igen? Jag vill ju ha rätt långt hår på studenten..  får se vad som händer med kalufsen!



Den japanska kocken



Ribsen! Och jag kan lova er att dem var precis lika goda som dem ser ut att vara..
Tror jag ska gnaga upp dem sista imorgon!



Redo för praktik, lika snygga som vanligt!



förresten, glömde jag säga att vi hade 30 grader här idag? tror jag gjorde det.

vi hade 30 grader här idag.



cargill

Studiebesök

Igår började dagen med ett litet besök på Rockvalley College som ligger här i stan. Cherri, chefen på Pearl jobbar som lärare inom ämnet konst där. Hon tog med oss på en liten rundvandring i de olika lokalerna och sen fick vi även hälsa på hennes klass.

Det är helt sinnessjukt hur stor skillnad det är! På Rockvalley, som är ett litet college går det 10 000 elever. Alla är visserligen inte där samtidigt men i vilket fall.. Dem har deras eget gym som inte är litet, egen polisstyrka, subway, ett bibliotek som är större än det Borgholm har och nästintill lika stort som det Karlskrona har, dem har stora planer runt om där eleverna spelar baseball och annat stuff, dem har någon form av utomhusteater som dem kunde öppna taket på så man satt under bar himmel på något vis, dem hade sitt egna lilla café som var som vilket litet café som helst.. och detta var bara ett litet college. Vissa har det bra!

Efter det var det praktik igen, dagen såg inte mycket annorlunda ut än de andra dagarna. Matts frågesport fortsatte som vanligt, mest om ovärda saker, som vanligt.

Vi träffade på Brichi, en stammis på Pearl. Vet inte om jag nämnt honom innan här i bloggen? Han äger iaf en salong som ligger precis runt hörnet i samma byggnad som Pearl. Han lovade oss i början att fixa vårat hår och han är även pappa till Adam som vi förmodligen kommer hänga med lite då och då framöver.

Han föreslog i vilket fall att vi skulle ha något form av matparty nu framöver, som om vi inte redan äter tillräckligt? Han skulle laga marockansk mat, Christian skulle laga mexikansk och vi skulle laga svensk. Kan ju bli intressant.. och dessutom skulle vi dricka! Can't barely wait.

Kvällen var lugn, som alla andra kvällar här i staden.

























Liten bit av Rockvalley College



Subway, as you can see




En liten del av gymmet



Collegets polishus



Liten del av teatern



Den andra delen








cargill

japanesisk restaurang och åskväder

Igår var jag, Marie och Andre och käkade på den Japanska restaurangen som vi var på när Marie fyllde år. Jag var galet sugen på deras sushi som jag nu förälskat mig i. Hade jag kunnat hade jag tagit med mig deras sushi hem till Sverige sen. Då förstår ni nog.

Marie och Andre valde någon annan måltid med någon förrätt av räkor samt någon varmrätt som bestod av kyckling. Tjusningen i deras middag var att kocken lagade allting precis framför en och gjorde dessutom lite trix och hade sig.

Själv åt jag sushi med smoked salmon and creme cheese och shrimp with cucumber and green onion. mumma!

Mätta och belåtna drog vi oss hemifrån restaurangen och gjorde inget speciellt alls, asnice.

Idag var det tillbaka till praktiken. Morgonen började jätte fint och vi hade sol och varmt ända fram till runt klockan tre. Då började det mulna som fan och efter ett tag kom blixtrarna, åskan och regnet. Och när det väl är oväder här är det inte små oväder! Har nog aldrig sätt så tydliga blixtrar som dem har här, sinnes!

Charlie ( en av killarna jag jobbar med i köket ) berättade att det hände lite då och då, att dem faktiskt har tornados även i Rockford. Tornados må vara farliga och må fördärva en hel del. Men fan va coolt det hade varit och se en på avstånd. Nu har dock ovädret lagt sig och jag har precis blivit lite blödig till The Notebook.

Imorgon ska vi med en av cheferna på restaurangen och kolla när hon har sin bildlektion på Rockvalley Collage, kommer nog bli spännande! På torsdag blev vi erbjudna att åka bort till det andra Collaget som vi var och kikade på den första veckan vi kom här. Det skulle tydligen komma en känd kock dit och vi var välkomna. Får se om vi lyckas fixa en skjuts ut dit. Hade ju varit synd och missa faktiskt.


Den bästa kärleken väcker själen och får oss att vilja ha mer


Ikväll saknar jag min baby lite mer än vanligt, that sucks maaaaaan.




Utanför japaneseee restaurangen



Två mongon inne på restaurangen...



Sushi<3



Ett sushimongo... lägg märke till min fina utväxt.
Tycker den gör detta inlägget lite extra charmigt.



Lite middagsunderhållning.
Lökringar byggda som en vulkan.



White chocolate bomb. Den var inte lika god som den ser ut dock..
Menee, locket var gott - choklad<3


cargill

praktik praktik praktik

Ja, vad finns det att säga? Har uppstått lite halvtaskiga problem här borta i det stora landet, inget som inte verkar gå att lösa iaf. Tror det mest handlar om missförstånd från båda hållen, både från cheferna samt oss. I alla fall när det gäller vissa saker.

Jag är fortfarande nöjd över mina sysslor, tror knappast jag hade kunnat få bli mer engagerad någonstans som jag är här, men däremot finns det alltid brister som jag antar dyker upp vart man än kommer.
Detta är ändå en helt annan kultur för oss, även om den liknar mycket av vårat sätt att arbete, leva osv. Det tycker jag att dem bör ha förståelse för, samtidigt som vi ska ha förståelse för hur dem har det och försöka anpassa oss till det.

Jag arbetar gärna, det var därför jag kom hit, inte för att slappa runt. Men jag uppskattar gärna tydliga direktioner om vilka tider som ska jobbas och allt annat stuff. Och framförallt uppskattning för det vi gör! Vi är ändå gratis arbetskraft för dem, det enda dem behöver betala för oss är ett mål om dagen vilket inte är speciellt dyrt för dem.

Det ser iaf ut att bli bättre nu och pratet om hemfärd har lagt sig. Vi kommer ge detta en ärlig chans, vilket det är värt. Utan motgångar är det svårt att utvecklas.

Nu är det iaf helg och hösten börjar krypa sig närmare här, myys!
Vi har mest slappat och igår lagade vi pannbiffar, potatis och gräddsås, sjukt svenskt och sjukt gott. Bara lingonsylten som fattades, men jag antar att man inte kan få allt här i livet.

Idag funderar vi på att bowla igen, frågan är bara om man orkar ta sig dit och om man orkar bowla, eller om man bara orkar vara lat som fan och inte göra någonting. Stort i-landsproblem!


Jag och Marie har kommit på, med lite utav Erics hjälp, att vi äter något onyttigt varje dag, verkligen VARJE dag. Vi kanske borde satsa på dagens onyttigheter? Det där med nyttiga veckan känns rätt långt borta nu nämligen...



Marie satte lite klang på huset härromdagen.



Hösten är på ingång,mys! Vilket betyder mysiga tjocka tröjor, ljus, filmkvällar och allt annat som hör till!


cargill



nothing special

Ny vecka, vilket innebär nya prakikdagar! Fortfarande smådrygt att man inte kommit in i det fullt ut, vill kunna prata fullt ut utan att haka sig ibland, vill kunna alla deras rutiner utan att behöva fråga stup i kvarten! Känner mig som en svans och totalt hjärndöd i mellan åt. Hoppas att det inte krävs speciellt lång tid till!

Idag har varit en lugn dag, som alla andra dagar. Jobbar lunch vilket innebär att det kanske droppar in en gäst varannan timme eller nått, vilket också innebär att det blir mest preppgöra. Inget mig emot så! Hade dock varit roligare att jobba när det är lite busy än bara stå och haka morötter & stuff dagarna i ända.
Det enda problemet är bara att om vi skulle cykla bort till restaurangen på eftermiddagen skulle vi inte komma hem på kvällen  eftersom dem inte har några gatulyktor vid bostadsområderna (där vår cykelväg är) vilket innebär att det är i princip omöjligt att cykla där. Vi får väl helt enkelt se om det löser sig!

Jag och Marie pratade om att starta våra nyttiga liv denna veckan, kan tala om att det inte direkt har gått framåt, så nu funtar vi på att börja nästa vecka ist, och sen lär det väl bli likadant igen! Hoppas dock att vi kan få våra träningskort snart så det känns lite mer värt att gå in för det.

Pratade eventuellt om att dra till Chicago i helgen. Hade varit sjukt fett. Får se hur det blir med den saken.

Ikväll har varit en lugn kväll, som alla andra. Jag och Marie har spelat lite alfapet, fast på engelska..gick inte speciellt bra! Annars hade det vi bänkat oss framför OTH, tvättat lite och jag har precis kommit upp ur ett bad!

Inget speciellt idag inte, men antar att man ska ha sånna dagar också.



Trötta och skabbiga efter en dag på praktiken! Och nej, jag har inte bytt praktik till telefonförsäljare, even if it seems so.

cargill

Bowling and lazy day

Har precis kommit upp ur ett galet skönt bad. Tror inte jag badat i ett badkar sen jag var typ 13,14! Nästan glömt hur härligt det var.
Idag är det måndag, vilket betyder ledighet från praktiken för vår del. Skönt! Dagen har bara bestått utav chill, spenderat mesta tiden framför One Tree Hill eftersom vi har tillgång att kolla på serier på tvn när vi vill!
Kvällen fortsätter nog likadant som förmiddagen, bortsett från One Tree Hill tittandet..

Igår var också en latdag, åtminstone hälften av dagen. Andra halvan spenderade i den sjukt stora bowlinghallen här i Rockford! Helt sinnessjuk. Det bästa och sjukaste utav allt vad att för 15 dollar fick man spela i tre timmar, fick hur mycket man ville av pizza, dricka och annat skit. De hade dessutom en liten "spelhall" som man fick ett kort till där man kunde spela vad man ville och få tickets som man sedan kunde använda för att köpa olika saker, mest leksaker dock.

Anledningen till bowlingen var att vi skulle möta massa andra svenskar i vår ålder som också skulle vara här. Fyra eller fem av dem skulle vara här och göra något på den svensk amerikanska sjukhuset och så var det en annan kille som var här och var utbytesstudent! Trevligt och träffa lite folk hemifrån också, lustigt att prata så mycket svenska med någon annan dock! Därefter drog vi hem och ja, dagens projekt har jag ju redan rabblat upp!

Imorgon är det prakik igen, och på tisdag har vi redan varit här i två veckor, crazy!



Den sjukt stora bowlinghallen med 42 banor!



jaa, alltså, poängtavlan såg bättre ut lite senare...



Vi var rätt nöjda över gratis pizza.





cargill

Första praktikveckan över!

Nu är första praktikveckan avklarad och den har varit mer lyckad än vad jag trodde från början! Jobbar som sagt med asgoa snubbar i köket och får göra massa olika sysslor! "You're one of us now" nice.
Igår gjorde jag även min första pizza! Inte den vackraste eller bästa pizzan här i världen men helt klart duglig för en första gång. Trodde aldrig någonsin att jag skulle stå och baka pizza, men ack så fel jag hade!

Igår var det Maries födelsedag, så vi började dagen med jobb, vilket vi var tvungna till. Därefter drog vi hem och åt tårtan Marie bakade dagen innan, riktigt nice. Bara kort efter att vi hade käkat tårta och kommit hem ringde Christian från jobbet samt hans flickvän och frågade om vi hade lust att dra ut och käka middag med dem och ev dricka lite. Sagt och gjort, jag och Marie hoppade in i duschen och fixade iordning oss, därefter kom Christian och Antonia och hämtade upp oss. Planen var att vi skulle käka mexikansk mat, men eftersom restaurangen var full och det var runt 20 min väntetid sket vi i det och drog vidare till en japansk restaurang istället. Där utanför mötte vi upp Antonias vän Julie.

Jag prövade riktig sushi för första gången! Väldigt gott. Jag, Christian, Julie och Antonia beställde in varsin rulle, med olika smaker, och delade med varandra. Marie som inte är ett big fan av fisk och allt från havet beställde in kyckling.

Efter maten drog vi hem till Antonia för att fullända kvällen med lite dricka! Julie och Antonia skulle försöka lära oss dansa salsa, vilket inte gick vägen. Men trevligt hade vi!

Därefter drog vi neråt downtown Rockford för att träffa lite vänner till Antonia. Trevliga människor! När vi lämnat dem drog vi vidare till en bar, vid namn Social. Där kom vi in utan problem och bartendern fick fria händer att blanda tre olika drinkar till oss! Han gjorde en riktig frän drink med världens starkaste peppar, vilken var min favorit! Riktig god. Det coolast utav allt var att den här pepparsaken var så kall så när han blandade den med den  andra vätskan välde det ut rök! Riktigt fränt.

Inte så långt efter drog vi hem och jag hoppas innerligt att Marie är nöjd över kvällen, men det verkade hon vara!

Idag och imorgon är vi lediga, finally! Skönt att få andas ut lite efter första veckan. Idag blir det nog bara lite städning och handling och annat smått och gott.

See ya!



Antonia och Julie



Födelsedagsbarnet!



lost in america



Den fräna drinken!


cargill

100907&08

Igår hade vi våran första praktikdag! Den var allt mer än lyckad och det kommer förmodligen bli en bra tid. Grabbarna i köket är riktigt sköna och tillmötesgående, som alla andra amerikaner vi mött än visserligen.
Igår fick jag göra allt ifrån såser, till tallriksupplägg samt lite förberednings stuffs. Helt okej!
Engelskan i köket gick också bättre än förväntat. Finns ett och ett annat som man inte förstår men oftast så brukar det gå genom en fråga eller två!

Det som var mest förvånansvärt var att det var mycket i deras sätt att hantera deras kök som stämde överrens med hur vi driver ett kök i Sverige. Trodde det skulle vara större skillnad!

Dagens praktik har mest bestått av att ta emot de få beställningar som kommit in, observerat och lärt mig lite såser och annat stuff.
Har insett att vi måste ha en av världens godaste apps hos oss! Det är en Wongton med chorizoröra och räkor i! Skadligt goood! Hade kunnat föräta mig på dem..

Något som är rätt annorlunda är att det kommer komstym nissar till restaurangerna och tar beställningar på olika saker. Det kom en snubbe för fisk och andra stuff från havet och sen kom det två till, så jag antar att dem kom för att ta beställning på typ kött och grönsaker.

Förutom praktik har det inte hänt så mycket mer spännande. Något som inte är så spännande är  väl att jag lyckat dra på mig massa utslag samt eksem över största delen av kroppen. Jag vet inte vart det kommer ifrån eller vart det beror på. Har lite aningar om att det ev. kan vara vattnet här. Allt deras vatten som kommer ut kranarna har i princip klor i sig så ja, kanske är det det helt enkelt.  Har köpt någon kortison salva nu som jag hoppas ska hjälpa! Annars får det väl bli ett besök hos fabror doktorn, stackars Sveriges försäkringskassa.

Bilder är det ännu fattigare med, tyvärr!

Hoppas allt är bra där hemma.
Take care.

cargill

100906

Blir inget avancerat inlägg idag eftersom jag inte har jätte mycket att uppdatera om eftersom det har varit Labor day här i USA.
Därför har vi mest tagit det lugnt idag och Robin har bjudit över lite gäster på middag. Middagen bestod av någon bratwurst(stavning?) kokt i öl, samt lite sallad och annat smått och gott till. Till efterrätt bjöds det på OTROLIGT god brownie. Robin vet hur man bakar hon!

När middagen var över försvann gästerna och jag, Marie, Elin och Andre stannade kvar och spelade kort! Efter ett tag begav vi oss upp till Andre's och Elin's hus för att fortsätta spela kort men också för att fortsätta lensa deras kyl på öl! heh. Suttit där ett tag drog jag och Marie hem eftersom imorgon väntar våra första praktikdagar!

Är riktigt exalterad över att få börja praktisera faktiskt och hoppas verkligen att det kommer bli en upplevelse utan dess like!

Nog för idag! Kort och tråkigt inlägg men det får ni leva med!


cargill

100905

Blir ett litet försenat inlägg eftersom jag inte hade orken till att vara flitig och skriva igår.

Gårdagen var fullspäckad från morgon till kväll. Vi började med frukost uppe hos Elin&Andre med Christina. Toast, scrambled eggs, juice, melon och lite annat smått och gott.
Efter det begav vi oss iväg till Cherry Valley för att shoppa lite till innan Christina skulle lämna oss.  Jag fyndade två par leggins för 150 kr, helt okej billigt.
Det sjukaste av allt på hela shoppingcentret var att dem sålde hundvalpar som var i olika spjälsängar i buktiken. Kändes rätt sjukt att bara kunna gå in och köpa en hundvalp eller två bara sådär.

Vi spenderade bara en timme i shoppingcentret sen begav vi oss vidare till någon fin golfklubb för att äta lunch med John Nelson (mannen som hämtade upp oss på flygplatsen). Kan ha ätit den godaste hamburgaren ever!! Satt som en smäck.

Efter lunchen begav vi oss runt på en lite rundtur i stan. Kollade på speciella restauranger och trädgårdar och gud vet allt. Var inte speciellt roande dock!

Vi blev avsläppta hos Karen (damen Elin och Andre bor hos) runt klockan fyra, sa hejdå till Christina som nu förmodligen är i Sverige igen. Och sedan begav vi oss vidare till något form av ätparty! De som höll i hela partyt var tydligen barnen, eller barnbarnen på något höger till han som startade mc donalds. De hade ärvt så mycket pengar av deras föräldrar att dem egentligen inte ens behövde arbeta, så ni förstår nog själva! Ett x antal mille på kontot, om inte mer.
Bland dem fanns det andra överklass människor som också hade gott om pengar, även våra chefer på Pearl & Josefs. Man kände sig rätt missplacerad om man säger så! Dem var absolut inte otrevliga, inte någonstans, dem var snarare övertrevliga och undrade en hel del vart vi kom ifrån och vad vi skulle göra här osvosv.

Först hade alla tagit med sig något litet var och bjöd på, så alla på festen minglade runt och åt lite utav varandras. Där i mellan drack dem och snackade skit. Efter en stund bjöds det på middag. det var en bladning mellan skaldjur, korv, potatis, grönsaker och massa annat. Jag prövade att käka mussla för första gången!! Och det sjukaste var att det var riktiiiigt gott faktiskt!

Efter middagen började dem elda massa saker och ha sig, förstod aldrig riktigt grejen med det men det var väl det som var poängen i guess ;d.



När vi skulle åka till Cherry Valley placerade vi oss i något som vi trodde var ett körfält men som inte alls var ett körfält! haha, vi hade väldigt roligt åt detta. Säkert alla andra också för de kollade på oss som om vi kom från mars. I vilket fall, till vänster om den vita bilen, där stod vi, i vårat egna lilla körfält. På vift med röda faran som vi numera kallar bilen vi åkt vilse med ett x antal ggr.



En utav de hundvalparna som de sålde i djuraffären mitt i köpcentret.



Lunch på golfklubben!



Godaste och fetaste hambugaren ever!!



Partyhuset! Rätt fint :o



Lite av partyfolket.



Deras upplägg av mat, fint! Det som ser ut som en enda stor röra var också en stor enda röra, en blandning utav allt det jag skrev där uppe.



Fina bilar fanns där också!


cargill

100904

Idag har vi varit ute på sjön, förmodligen den största och enda sjön dem har här i Rockford. Inte speciellt imponerande.. men i vilket fall. Vi drog med Robins son Kent ut eftersom vi inte hade något annat för oss. Robin ( damen vi bor hos ) var så rädd för att vi bara skulle sitta hemma en hel dag och ha tråkigt så hon gav Kent besväret att dras med oss, stackarn. Anledningen till att vi hamnade just där var för att Kent skulle ut och paddla kajak och vi skulle göra detsamma. Problemet var bara att ingen utav oss är speciellt bra på det där och det har blåst en hel del idag, så vi valde att hyra en trampbåt istället för att vara på den säkra sidan.

Efter att ha spenderat en timme på sjön åkte vi tillbaka och Kent skulle visa oss ett par lämpliga cykelvägar ner till stan, gymmet och Pearl. Dock är dem way to much longer än vad bilvägen är. Men vi slipper åtminstone riskera vårat liv så fort vi ska någonstans om vi tar den längre vägen.

Väl hemkomna tog vi oss en dusch och gjorde oss redo för att dra iväg och käka med Christina på Pearl. Vi träffade våran chef och Adam (killen som jag nämnde tidigare som skulle dra med oss ut på olika ställen osv). Vi bytte ett par ord med Adam och kom fram till att vi skulle höras längre fram och se om vi kunde komma på något vettigt att göra.

Maten vi blev serverade av idag bestod av två olika förrätter, en med räkor och en med starkkyckling av något slag. Var riktigt gott!! Efter det blev vi serverade italiensk pizza, den ena med vanlig ost och den andra med mögelost och roccola. Den sista var helt klart min favorit.
Efter det kom den smarriga efterrätten in som bestod av creme bruleé, chokladtårta och cheesecake. Ingen av efterrätterna smakade dock som hemma, bortsett från chokladtårtan dock. Men det var super gott iaf!

Vi hade även chansen att träffa lite fler jobbarkompisar idag!

Some pics from today:



Påväg ut i den stora sjön i vår schnygga gröna trampbåt



Jag & Marie i blåsten



Lite av sjön



Italiensk pizza bakad i stenugn



När man är liiite viktigare än alla andra får man en sån här dekorerad efterrätt!



Cheesecake längst upp, creme bruleé på skedarna och chokladtårta längst ner.



På Pearl.


Lyckades dock inte fånga någon bild på förrätterna innan dem var uppätna tyvärr.


See ya.


cargill


100903

Idag har vi varit på shoppingtur i något köpcenter som låg en liten bit bortifån där vi bor. Det var huge så vi hann inte springa igenom alla affärer tyvärr, men vi planerar att ta oss dit någon annan dag framöver.
Jag fyndade en kofta, ett linne, en väska och en plånbok under 500 lappen. Rätt nice. Vi var dessutom och käkade på något som hette Fryerz tror jag. Någon "restaurang" där dem bara serverade friterad mat i princop. Det var annolunda och inte speciellt gott. Kan ha och göra med att det var typ överöst med fett.

Efter ca 2h var vi tvungna att röra på oss eftersom Andre skulle börja jobba vid 2, så vi andra drog hem och cyklade upp till en liten livsmedelsaffär här i närheten för att handla lite smått&gott. Alla blir alltid otroligt förvånade när man cyklar eller går här, helt sick. Dem tutar och vinkar och har sig.

När vi var fädiga där drog vi oss hemåt och chillade. Åt donuts, godis och annat skit. Tur att vi har fått gymkort annars hade vi verkligen rullat fram när vi hade kommit hem!

Runt 7 kom Christina och hämtade upp oss och vi drog till den festivalen som äger rum i den äldre delen av Rockford. Det var inte mycket att hänga i julgranen dock. Så vi drog runt en snabbis, käkade och sen drog vi hem igen. Köra vilse lyckades vi med yttligare en gång! 10p.

Imorgon eller om det var på lördag skulle tydligen Adam Lambert och Billy Idol hit och uppträda. Får väl se om man har ork och lust att ta sig neråt!

Vi har även fått vårat schema för praktikplatserna nu framöver. Jag kommer börja jobba runt 2 varje dag och jobba fram till stängning, dvs runt 10-11 förmodligen. Söndagar och måndagar är vi lediga vilket är gitt! Känns skönt att varken börja för tidigt eller sluta försent. Kommer nog bli en soft praktik.




Marie och Elin i fullfart med shoppingen.




Fryerz friterade meny



Fynden för idag! Känner mig lite som dem där modebloggarna när jag lägger upp denna bilden :(



Jag&Marie vid bron över Rockfords River





Inte riktigt alla chipsen i påsen.




cargill

Day2 forts.

Idag har vi varit och kikat på Blackhawk Collage. Vi var främst och kikade på den våningen där kock utbildningen låg. Där fick vi träffa chef Joe, antagligen den huvudansvarige för hela utbildningen. Vi kom mitt under en lektion så vi hade även turen att träffa lite elever och kika på maten dem hade gjort.

Alla gjorde tydligen varsin rätt som de sedan presenterade för resten av klassen och därefter fick Joe smaka på dem. Vi också för den delen, hähä.
Därefter fick vi en liten rundtur i ett utav köken och Joe berättade lite om hur utbildningen gick till osv. Han erbjöd också att jag och Andre skulle få vara med några dagar i deras kök för att se hur dem jobbade och för att vi skulle lära utav varandra. Kan bli rätt spännande.

När vi var klara där drog vi hem till Rockford igen. Både på vägen dit och hem virrade vi till det ett x antal gånger. Kom både hit och dit där vi inte skulle!

Väl hemma släppte vi av Andre vid Josefs eftersom han skulle ha sin första praktikdag idag och vi andra drog hem till mitt & Maries hus.

Nu är vi nyligen hemkomna från Subway. Vi tog cyklarna upp vilket vi ångrade snabbt när vi precis kommit fram då det börjar ÖSregna samt blåsa som bara fan. Vi fick helt enkelt ringa Karen, damen som Elin&Andre bor hos, och be henne komma och hämta oss. Så för tillfället står cyklarna inlåsta på subway, rätt soft.

Måste bara tillägga att ALLA här är så överdrivet trevliga och snälla här, man blir nästan rädd. Inte riktigt vana vid det..

Wellwell, ska inte ösa på mer här nu, era ögon trillar väl snart ut av allt läsande. Drar upp lite bilder ist.

Enjoy:




Lite amerikansk frukort med bagels med smak utav kanel&äpple.



Påväg till Collage.



Blackhawk Collage



Soft att ha gym på skolan.




Maträtterna som eleverna hade gjort. Internationella rätter av något slag.



Varje elev hade en egen liten " station " i köket där de stod och lagade sin rätt. Här har jag dock bara lyckats få med spisarna av någon konstig anledning.



Dem hade kameror som var riktade mot en speciell station i köket där läraren kunde stå och demonstrera något speciellt. Kanske hur man bör hantera kniven när man ska göra ett speciellt moment osv. Sen kunde eleverna se detta på olika skärmar som var placerade runt om i köket.





Gillar blandningen av varor. (y)



small, medium, big.
Stolekarna är rätt sjuka här om man jämför med hemma,



Nöjd tjej på subway



Två till nöjda tjejer


Vill även tillägga att vi har 30 grader varmt här, riktigt nice!

See ya!

cargill


Bildbomb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precis framkommna till Kastrup i väntan på att planet ska gå.

 

 

 

 

 

 

Marie var väldigt nöjd och exalterad över att det både fanns, spel, film, musik och en karta på vart vi skulle ;d

 

 

Två nöjda lirare påväg till USA.

 

 

Flygmaten var bättre än förväntat. Kyckling, ris & curry OCH BRIE!!!

 

 

Rätt nöjda över att nästan vara framme.

 

 

Trötta, slitna och djävulskt nöjda över att vara framme!

 

 

Restaurangen jag&Marie ska praktisera på.

 

 

Här hade vi varit uppe i runt 22h och var väääldigt trött och omotiverade till att käka. Vilket ni kanske kan se. Detta var iaf första måltiden på vår restaurang.

 

 

Doggybag är tydligen vanligare än ovanligt att använda sig utav av här. Alla blir chockerade om man inte tar med sig maten hem.

 

 

Fakeleéndenx4 på Pearl

 

 

Hälften av den stora trädgården som Karen äger. Damen som Elin och Andre bor hos.

 

cargill

 


Day2

Gordagen bestod av att forsoka fa ett amerikansk korkort till mig, vilket inte gick igenom. Man var tvungen att vara bosatt i USA i minst ett halvar sa det gick som sagt inte. Men vi har forhoppningsvis hiitat en chaffor vid namn Adam som kommer kora oss ratt ofta. Han ar tydligen i samma older som oss och var valdigt exalterad over att fo traffa oss.

Efter att vi forsokte fixa korkortet drog jag och John (en aldre man som ar engagerad i hela denna resan) och at pa Stockholm Inn, en restaurang som ska servera svensk mat so som kottbullar, pannkakor, kroppkakor m.m. Kan beratta att pannkakorna smakade inte alls som vara svenska pannkakor dar hemma, men det kunde man ju nastan rakna ut.
Servitrisen vi hade blev helt lyrisk over att jag var fran Sverige och frogade vart jag kom ifran osvosv.

Efter det motte jag upp dem andra pa Pearl, resturangen vi ska praktisera pa, och dar traffade jag och Marie alla vi ska jobba med och de andra drog over till Josefs och traffade deras jobbpolare.

Efter att ha fott lite menyer osv sa drog vi hem och runt nio pa kvallen bestamde vi oss for att dra till donken for att se om det var likadant att kaka har som det var hemma, och det var det. Sa inget speciellt med det som man inte redan visste.

Nu ska vi strax go upp till Christina, Andre och Elin och sedan ta oss vidare mot nogon kockskola som ligger har i staden. Kommer nog bli ratt spannande. Senare under dagen ska vi hamta vara gymkort som dem har fixat ot oss, ratt nice.

Forresten so fick vi igang internet pa vora datorer igor, dock kopte vi fel adaptrar till kontaktuttagen vilket gor att vi inte kan ladda vara datorer och for tillfallet har dem inga batterier. So inga bilder forrens senare idag om vi hittar nogra andra adaptrar dvs.

See ya!

cargill


Rockford, Illonois, USA

Godmorgon gott folk!

Nu ar klockan halv 11 har i Rockford och vi har precis fott i oss lite kaffe.

Gordagen var en otroligt long dag, vi kom fram runt 1 pa natten svensk tid, do var klockan runt 5 har. Nar vi klev av planet holl vi knappt pa att komma in genom sakerhetskontrollen. Jag, Marie och Elin skulle go igenom en medan Christina och Andre skulle ga igenom en annan. For Christina och Andre var det inga problem att komma igenom men de tyckte att det var misstanksamt att tre tjejer skulle till Rockford och vara dar i tre mandar utan att ha ngt speciellt for sig. Han frogade allt ifron hur mycket pengar vi hade med oss, vad vi hade for planer och varfor just Rockford.  

Vi fick ga in i ett annat rum, med endast bankar for att vanta pa att nogon sakerhetskontrollant skulle komma och snacka med oss. Kan saga att vi var ratt stirriga och nervasa do. Efter att Christina hade snackat med dem so loste det sig och vi fick go darifran.

Vi blev upphamtade av en aldre dam och en aldre herre som korde oss till Rockford. Resan dit tog ca 1 och 1 halv timme och vi var ratt trotta.
Nar vi var framme i Rockford var klockan ca 3 pa natten svensktid, ca 8 pa kvallen amerikansk. Vi alla blev korda till restaurangen jag och Marie ska praktisera pa och fick ata en maltid och traffa dem vi ska ha att gora med under denna vistelsen. Restaurangen var najs och det lar nog bli en bra tid.

Runt 11 amerikansk tid, alltso klockan sex pa morgonen svensk tid okte vi hem till huset vi ska bo i. Do hade vi varit uppe i ett dygn och var vaaldigt trotta.
Det ar ett typiskt amerikanskt hus, tre vardagsrum, en relativt stor tradgard med uteplats, ett kok och vi har t o m fott ett eget badrum. Jag och Marie kommer dela rum, vilket ar heelt ok!

Hon vi bor hos hade fixat en liten korg med nodvandiga saker som vi skulle behova vid ankomsten, riktigt gulligt.
I morse kokade hon kaffe till oss och senare idag ska vi aka runt och kika lite i staden. Den ar myyyycket storre an vi, eller atminstone jag forvantade mig.

Vi ska avan forsoka fo ett amerikansk korkort till mig med tanke pa att vi inte kan ta oss fram pa ngt annat vis och mitt korkort har inte tillverkats an. Det ar helt sjukt vad mycket trafik de ar har.
Vi har en bil som stor och vantar pa oss so vi hoppas det gar vagen!
Senare ska vi traffa agaren till restaurangen och fa varat schema osv. Spannande och sa javla nervost.

Vi har aven fott en liten hund pa kopet, han gillar oss inte speciellt mycket an, men for hoppas det lattar upp!

Nu ska jag packa upp min vaska och gora mig lite hemmastadd har.
Jag kommer lagga upp massa bilder och sodar nar vi fott igang internet pa vora egna datorer.

Hors snart igen!!

cargill

RSS 2.0