Halloween

Nu var det ett bra tagsen jag skrev! 3 veckor eller något liknande tippar jag på?
Under dessa 3 veckorna har det hänt väldigt mycket, både roliga men mest tråkiga saker, där av en av anledningarna till att jag inte skrivit.

Praktiken flyter på bra och veckorna tickar på! Kan knappt förstå att det bara är 1 månad kvar nu. Vissa stunder är det tråkigt att man ska åka härifrån och andra stunder vill man bara hem.
Jag har fått mer och mer ansvar och vissa dagar sköter jag det mesta i kallköket själv, vilket är najs.

Förra helgen var vi och festade med Antonia och Christian på något houseparty! Det var speciellt om man säger så men rätt kul ändå. Största delen av festen bestod av mexikanare så det var väl inte riktigt ett amerikansk houseparty, men what ever.

I fredags åkte vi in till Chicago igen för att kolla in The Art Institute of Chicago med någon klass från Rockvalley. Jag har aldrig varit något fan av konst även om jag kan tycka att viss konst är helt okej att kika på. Dock var detta något av det TRÅKIGASTE jag gjort i mitt liv. All konst där sög och det var absolut inte värt dem 12 $ vi betalade för det. Som gräddet på moset var inte ens maten något att hänga i julgranen.

Idag är det Halloween och igår hade Pearl någon form av Halloween party. Här går man in för Halloween for real. Pearl hade dekorerat med spindelnät över baren, döskallar, bytt ut lamporna till oranget ljus, skaffat rökmaskin, speciella "disco" lampor, stripper pole ( och dessutom hyrt in en strippa ) och en hel del annat! Dessutom var alla i servisen utklädda och även grabbarna i köket. Crazy!
På menyn hade dem även lagt till några specialitéer för denna dag. Lite skillnad emot hur pass seriöst vi tar det i Sverige.

Igår kväll drog vi på fest igen! Antonias storebror hade ett Halloween party där man endast behövde betala 10 $ så fick man dricka så mycket öl man ville och drinkarna i hans bar kostade bara 3 $. Dessutom hade han spökat ut hela lokalen, hade DJ och annat smått och gott.
Det var helt okej, dock var inte mitt party mood det bästa igår så det förklarar väl lite hur kvällen var.

Idag ska vi förmodligen med Antonia till hennes moster och sedan ska vi dela ut godis till alla barn som går bus eller godis här! Kommer nog bli kul. Antonias mormor, eller moster eller något har svenska rötter så dem skulle säkert uppskatta att få höra lite svenska och se lite svenskar!

Nu blev det ett meter långt inlägg men tänkte kompensera upp alla de inläggen jag inte skrivit på 3 veckor! ehee

cargill

Chicago

Igår gjorde vi äntligen den efterlängtade resan till Chicago med Christian och Antonia! Och det var väl mer eller mindre lika sjukt som förväntat. Allting var så galet stort, sjukt mycket människor överallt och sinnessjukt höga byggnader. Kändes inte som man var där på riktigt.

Resan dit började i alla fall i bil mot tågstationen. När vi var ca en kvart/tjugo minuters bilväg ifrån Chicago bytte vi till tåg som tog oss ända in.
Vi började dagen med att besöka Willis Tower som var en riktigt hög byggnad byggt i glas. Man betalade ca 100 kr så fick man åka upp med hiss till ungefär 450 m. Väl uppkommen hade man utsikt över hela Chicago och förmodligen ännu längre. Byggnaden hade även som små "balkonger" man kunde gå ut på, dessa var gjorda av glas, både golv, väggar och tak. Så när man stod ute på dem kunde man se rakt ner. Kan säga att man var en aning tveksam när man skulle gå ut!

Efter Willis Tower drog vi vidare för att få i oss något lätt att äta. Där efter började vi spatsera för att komma bort mot Michigan Avenue där all shopping låg. På vägen dit stannade vi i Millenium Park, kollade på The big bean vilket är en enda stor böna av spegelglas.

Resten av dagens spenderades genom att ränna ut och in genom alla affärer. Vi hann dock inte med så mycket shopping eftersom klockan tickade. Man hade minst behövt en helg för att genomföra all den shoppingen man hade velat. Dock hade väl plånboken varit rätt tom efter det.

Gårdagen var sinnessjukt varm! Vi hade minst 30 grader och en annan som trodde det skulle bli kallt hade klätt sig i skinnstövlar, leggins, t-shirt och skinnjacka. Det ångrade man rätt snabbt när solen stekte på!

Mitt under eftermiddagen började det komma in en tjock rök mellan byggnaderna, vi trodde givetvis att det var någon brand som var och härjade. Vi fick dock inte höra någon vidare information om det så så roligt skulle vi tydligen inte ha det!

Strax efter att röken började välla in blev det hur kallt som helst. Så formodligen var det väl den kall luft som kom från sjön som trängde sig in i staden.

Dagen avslutades med middag på en grill restaurang och därefter började resan hemåt igen.

Det finns nog inte en tvekan om att vi ska ta oss in till Chicago åtminstone en gång till innan vi åker hem. Det är knappt så man förstår att man faktiskt var där. Hela den bilden man hade om hur det skulle vara stämde så väl.
Man såg nog lika fascinerad ut som man var när man gick runt i den stora staden! Eller, åtminstone jag.

Bilder från dagen:



Vi åkte förbi ghettot. Ibland undrar jag hur lite man uppskattar hur bra man har det.



Chicago



Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Jag och Marie på en utav "glasbalkongerna"



Antonia och Christian



Jag och Marie på "glasbalkongen"



Gula taxibilar!!



Chicago



The big bean



The big bean



Den massiva röken



Chicago



Middag innan hemfärd


cargill

RSS 2.0