Chicago

Igår gjorde vi äntligen den efterlängtade resan till Chicago med Christian och Antonia! Och det var väl mer eller mindre lika sjukt som förväntat. Allting var så galet stort, sjukt mycket människor överallt och sinnessjukt höga byggnader. Kändes inte som man var där på riktigt.

Resan dit började i alla fall i bil mot tågstationen. När vi var ca en kvart/tjugo minuters bilväg ifrån Chicago bytte vi till tåg som tog oss ända in.
Vi började dagen med att besöka Willis Tower som var en riktigt hög byggnad byggt i glas. Man betalade ca 100 kr så fick man åka upp med hiss till ungefär 450 m. Väl uppkommen hade man utsikt över hela Chicago och förmodligen ännu längre. Byggnaden hade även som små "balkonger" man kunde gå ut på, dessa var gjorda av glas, både golv, väggar och tak. Så när man stod ute på dem kunde man se rakt ner. Kan säga att man var en aning tveksam när man skulle gå ut!

Efter Willis Tower drog vi vidare för att få i oss något lätt att äta. Där efter började vi spatsera för att komma bort mot Michigan Avenue där all shopping låg. På vägen dit stannade vi i Millenium Park, kollade på The big bean vilket är en enda stor böna av spegelglas.

Resten av dagens spenderades genom att ränna ut och in genom alla affärer. Vi hann dock inte med så mycket shopping eftersom klockan tickade. Man hade minst behövt en helg för att genomföra all den shoppingen man hade velat. Dock hade väl plånboken varit rätt tom efter det.

Gårdagen var sinnessjukt varm! Vi hade minst 30 grader och en annan som trodde det skulle bli kallt hade klätt sig i skinnstövlar, leggins, t-shirt och skinnjacka. Det ångrade man rätt snabbt när solen stekte på!

Mitt under eftermiddagen började det komma in en tjock rök mellan byggnaderna, vi trodde givetvis att det var någon brand som var och härjade. Vi fick dock inte höra någon vidare information om det så så roligt skulle vi tydligen inte ha det!

Strax efter att röken började välla in blev det hur kallt som helst. Så formodligen var det väl den kall luft som kom från sjön som trängde sig in i staden.

Dagen avslutades med middag på en grill restaurang och därefter började resan hemåt igen.

Det finns nog inte en tvekan om att vi ska ta oss in till Chicago åtminstone en gång till innan vi åker hem. Det är knappt så man förstår att man faktiskt var där. Hela den bilden man hade om hur det skulle vara stämde så väl.
Man såg nog lika fascinerad ut som man var när man gick runt i den stora staden! Eller, åtminstone jag.

Bilder från dagen:



Vi åkte förbi ghettot. Ibland undrar jag hur lite man uppskattar hur bra man har det.



Chicago



Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Utsikten från Willis Tower



Jag och Marie på en utav "glasbalkongerna"



Antonia och Christian



Jag och Marie på "glasbalkongen"



Gula taxibilar!!



Chicago



The big bean



The big bean



Den massiva röken



Chicago



Middag innan hemfärd


cargill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0